Skapa en sagovärld för dina barn

Create a fairy taleNär barnen är små, är det viktigt att de får chansen att drömma sig bort och leva ut sina fantasier på olika sätt. Det är även viktigt att du som förälder är med i fantasin, detta för att göra det ännu bättre för dem. Det kommer att skapa minnen för barnen som de bär med sig i livet och när de blir vuxna. Det kan i många fall vara bland de lyckligaste minnena som finns genom livet. Det finns många färdiga sagovärldar som du som vuxen kan ta med ditt barn in i direkt och där ni tillsammans kan leka och utvecklas.

Man behöver dock inte åka till ett färdigt sagoland för att man ska kunna skapa en sagovärld, en sagovärld kan du och ditt barn skapa ute på bakgården, skapa det bästa med de förutsättningar som finns och en liten gång bakom en buske kan istället vara en väg till ett magiskt land. Ditt barn har fantastisk fantasi och där du brister i fantasi kommer ditt barn att ta vid och det räcker därför gott och väl att komma med inslag som får ditt barns fantasi att flöda. Ni kommer snart att ha riktigt roligt tillsammans och du kan låta ditt barn leda leken.

Att skapa en sagovärld är perfekt för olika kalas och du kommer definitivt att bli den mest populära föräldern och även väldigt uppskattad när du ser till att skapa en sagovärld som du bjuder in dina- och grannarnas barn in i. Använd det som redan finns tillgängligt och låt dit barn använda sig av sin fantasi för att sedan kliva in i världen. Kombinera gärna sagovärlden med en skattjakt så kommer det att bli mer inlevelse. Övertala dessutom några andra vuxna att klä ut sig till pirater som kommer att utmana barnen under jakten efter skatten.